Logo

Dværgpalme - Chamaerops humilis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

Dværgpalme - Chamaerops humilis

Dværgpalmen er den eneste palme, som vokser vildt i Europa, hvor den findes i makikrat. Den danner en stam­me, som indendørs sjældent bliver me­re end 120-150 cm høj. Stammen er dækket af mange fine fibre. Bladstilke­ne er 60-100 cm lange, og for enden sidder de ca. 50 cm lange bladvifter. Af bladtaverne fremstilles i Nordafrika vegetabilsk krølhår til stopning af ma­drasser og møbler.

 

Dværgpalmer ses hyppigt plantet som prydtræer i parker ved Middelhavet.

 

Pleje: Dværgpalmen skal dyrkes i en kraftig, lerholdig jord i store baljer eller kummer. ,Om sommeren kan planten stå ude, men stærk sol kan svide bladene, hvorfor halvskygge må anbefales. Om sommeren skal den ha­ve rigelig med vand og gødes regelmæssigt, men sparsomt. Om vinteren skal dværgpalmen indendørs stå lyst. Temperaturen må helst ikke komme under 10°C. I vintertiden skal vandin­gen være sparsom, og der skal ikke gødes.

Frøet sås i februar-marts i en let, men fugtig jord, helst på undervarme ved ca. 20°C. Når spiren er ca. 10 cm høj, pottes den forsigtigt i en rigelig stor og dyb potte med kraftig, lerholdig jord. Derefter skulle ompotning kun være nødvendig hvert 2.--4. år. Dværgpalmen er tilbøjelig til at sætte rodskud. Ved ompotning kan disse fjernes forsigtigt og pottes selvstæn­digt. I det første par måneder skal rodskuddene stå på et beskyttet sted, fri for træk og direkte sol.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (34 stemmer)
Siden er blevet set 6840 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
769514-11-2016 12:41:00 Anders Hansen
Kan de være i stuen om vinteren?
202729-04-2015 23:22:36 Bettina Spangenberg
Jeg troede, den kunne tåle ned til minus 10 grader, det står på "plastpilen", der stikkes ned til planten. Er oplysningen forkert? Vhf Bettina 53