Logo

Kardon - Cynara cardunculus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kardon - Cynara cardunculus

Kardon er nærbeslægtet med artiskok og som denne en gammel kulturplante, der tidligere blev dyrket og spist langt mere end i dag. Hos kardon spises de indre bladstilke (hjertebladene) rå el­ler kogt efter blegning; de smager i retning af artiskok, iblandet selleri. Planten er flerårig, men dyrkes som enårig.

 

Pleje: Planten kræver en næringsrig muldjord; den er ikke hårdfør og skal beskyttes mod frost; den kan dog over­vintre på friland i milde vintre under et beskyttende lag af blade og granris. Frøet sås i væksthus i marts, prikles og udplantes i slutningen af maj med ca. 's afstand. Planterne vandes godt i tørre perioder, der gives salpetergød­ning 3-5 gange, og i september-okto­ber kan blegningen begynde. Visne blade fjernes fra de nu 90- høje planter, der bindes sammen med bast. I løbet af 4-6 uger er blegningen fær­dig, hvorefter de sprøde indre bladstil­ke (hjerteblade) spises. Resten af plan­ten er uanvendelig og kasseres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.346 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
376401-08-2015 09:00:10 Anne
Planten (som skal nå en vis størrelse først) viklet stramt ind i sækkelærred så sollys ikke rammer den nederste del med de brede stilke. Ret bøvlet, har prøvet en enkelt gang, og stilkene var meget meget bitre ( men de skulle blive milde i smagen af blegning) Men blomsterbundene kan spises som artiskokker ( men altså ikke bunden af blomstens dækblade, som på normal artiskok)
222907-08-2011 21:29:58 Karla
Jeg forstår ikke helt, hvordan man bleger bladene. Hvordan får man bladene bundet op?

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her