Logo

Vandnavle - Hydrocotyle ranunculoides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

korsarve, vandnavle og papegøjefjer er ekstremt hurtigtvoksende vandplanter, der hurtigt kan brede sig ud over en dam og

New zealandsk korsarve, vandnavle og papegøjefjer er ekstremt hurtigtvoksende vandplanter, der hurtigt kan brede sig ud over en dam og danne kvælende måtter. Det bedste er slet ikke at begynde at dyrke dem, men der er flere ting, man kan gøre for at forhindre dem i at overtage det hele.

 

Hvad kan man gøre:

• Hvis man har nogen af dem allerede, river man dem ud og lægger dem på kompostbunken - de må aldrig kommes i affaldsspanden eller smides ud i naturen.

• Hvis ens dam har udløb til et vandløb, er det afgørende at forhindre stykker af planterne i at blive skyllet med strøm­men ud.

• Hvis man ser nogen af dem til salg, bør man spørge for­handleren hvorfor.

• Brug mere beherskede alternativer. Det kan for eksempel være almindelig vandranunkel (Ranunculus auqatilis), kærranunkel (R. jlammula), hornblad (Ceratophyllum demersum), aks-tusindblad (Myriophyllum spicatum) og engforglemmigej (Myosotis scorpioides).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.033 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her