Logo

Vores råd til en smuk og grøn have

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vores råd til en smuk og grøn have

Dette indhold er sponsoreret


Er din have en torn i øjet på dig? Så er du kommet til det rette sted. Denne artikel giver nemlig råd til, hvordan der kommer knald på paletten i din have igen. 


Som oftest ender din have med at se livløs og kedelig ud, hvis du ikke magter havearbejdet eller hvis du bare ikke ejer grønne fingre overhovedet. Alligevel kan du sagtens få en dejlig have, hvis du følger rådene herunder - de er nemlig helt simple og lige til at følge. 


Den grønne græsplæne

Meget vel er det ikke alle haver, der har en kæmpe græsplæne. Alligevel fylder græsplænen typisk et stort areal i forhold til resten af haven, og spiller helt uundgåeligt en stor rolle i, hvor velplejet og livlig, din have ser ud. 


Hvis plænen nogle steder er tynd eller næsten ikke bevokset, kan du starte med at vande og gøde den i passende mængder. Hvis den dog alligevel ikke står til at rede, kan du lægge nyt rullegræs og straks få en grøn plæne. Prisen på rullegræs kan variere en del, men du kan sagtens købe rullegræs til en god pris, uden at kvaliteten er helt i bund.


Hvis den danske sommer tager sig flot ud, oplever vi gerne høje temperaturer og næsten ingen regn, hvilket kan få din plæne til at se gul og sveden ud. Løsningen på dette problem er heldigvis simpel, og kræver blot at du vander plænen godt og jævnligt eventuelt med hjælp af en havevander.  


Blomster i alverdens farver 

Selvfølgelig kan du også vande dine flotte blomster og sørge for, at de står flot og farvestrålende. Hvis ikke du har blomster planter endnu, kan du svinge forbi den lokale planteskole og finde nogle pæne varianter der. Blomster kan være krævende i forhold til pleje og derfor bør du udvælge dem med omtanke for at de ikke blot visner, når de er blevet plantet i din have. Derfor kan du med fordel spørge efter råd ved forhandleren, men ellers findes der mange hjemmesider og fora på nettet, hvor du kan finde vejledning til at holde liv i og farve på dine blomster. 


Herlige havemøbler 

Du kan også indføre lidt ekstra farve med hjælp af havemøblerne. Det betyder ikke nødvendigvis, at dine havestole og dit havebord skal have en pangfarve som lilla eller limegrøn. Du kan nemlig få nogle flotte havemøbler af plastik i for eksempel en marineblå eller en dyb grøn farve, som alligevel vil give et flot farvespil. 


Hvis du dog foretrækker havemøbler lavet af træ, kan du købe eller sy nogle hynder til møblerne. På denne måde bestemmer du selv, hvor prangende eller afdæmpet farvetemaet skal være. Der er altså utallige måder, hvorpå du kan bringe farve og liv ind i din have igen.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 496 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?