Logo

Flammesværd - Vriesea splendens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flammesværd - Vriesea splendens

Familie: Bromeliaceae - Ananasfamilien.

 

Hjemsted: Brasilien.

 

Vækstform: Rosetplante (epifyt) med central vandbehol­der.

 

Blade: 30-40 cm lange, bånd formede, stive, buede, med brune tværstriber.

 

Blomster: Fra rosettens centrum kommer en 50-60 cm høj stilk med kortvarende. gule blomster omgivet af stærkt røde, sammenklemte højblade, der holder længe.

 

Anvendelse: Dekorationsplante til skygge i stue og kontor.

 

Pasning: Varme- og fugtighedselskende plante, der dog kan klare sig i årevis i mere tør luft. Det er vigtigt at sørge for, at vandbeholderen er fyldt med vand - helst kalkfrit. Overbruses af og til. Tåler ikke direkte sol, det giver gule blade. Gødes lidt i bladrosetten fra tid til anden. Blomstring kan induceres med ethylen - eller måske et æble.

 

Jord: Sphagnum eller grodan.

 

Formering: Sideskud - det tager nogle år, før de kan bringes i blomst.

 

Sorter:

- 'Favorite' - lyse blade - forgrenet blomsterstand

- 'Major' - kompakt - lav blomsterstand.

Andre arter:

- carinata - bleggrøn roset, gule højblade med rød basis

- fenestralis (foto herunder) - spiralstillede blade, gule, duftende blomster

- hieroglyphica - stor, gulgrøn roset med »hieroglyffer«, gule blomster

- x poelmannii - brede, grønne blade, røde høj blade med grøn spids, gule blomster

- psittacina - lille plante (20-30 cm), blomsterstanden noget løs - røde, kødfulde højblade

- regina - meterlange, brede blade - blomsterstanden kan blive 2,5 meter høj med jasminduftende, hvide blomster, rosa højblade.

 

Vriesea fenestralis 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (12 stemmer)
Siden er blevet set 7.603 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her