Logo

Russervin - Cissus antarctiea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Russervin - Cissus antarctiea

Russervin er hjemmehørende i Austra­lien, og oprindelsentil det danske navn er ikke let at gennemskue. Artsnavnet antarctica (= fra Sydpolaregnene ) er måske mistolket som arktisk vin, om­skrevet til sibirisk vin og derefter igen til russervin. Russervin er en stedse­grøn klatrende plante, hvis mangener­vede blade især i begyndelsen er hå­rede.

 

Russervin - Cissus antarctiea

Russervin (Cissus antarctica) har i mange år været en af de mest populære potteplanter.

 

Pleje: Russervin har længe været en af vore populæreste potteplanter, idet den ikke stiller særlige krav til lys eller temperatur. Den tåler blot ikke at stå i direkte sol, idet bladene så bliver gule og plettede for måske senere at falde af. Russervin skal regelmæssigt vandes med kuldslået vand. Sammen med vandingen kan der i den lyse halvdel af året tilføres næring. Jævnlige overbrus­ninger kan have gunstig virkning, især om vinteren, hvor stueluften kan være meget tør. Den bedste temperatur om vinteren er omkring 12°C; russervinen kan dog tåle højere temperaturer, hvis den jævnlig overbruses. Høj stuetem­peratur og tør luft øger plantens mod­tagelighed over for skadedyr som spindemider, ligesom bladene kan krølle sig sammen og falde af. Ompotning foretages om foråret, men kun når rødderne begynder at vokse ud gen­nem hullet i bunden af potten.

 

Formering: Russervin formeres ved stiklinger om foråret og sommeren. Stiklingerne, der skal være 6-10 cm lange, tages fra den midterste del af ranken, idet hverken den ældste eller den yngste del af ranken giver godt rodslående stiklinger. Som stikkejord bruges en almindelig standardblan­ding, baseret på spagnum, og indtil stiklingerne har slået rod, dækkes de med klar plastic, hvorved luftfugtighe­den opretholdes. Når stiklingen har slået rod, fjernes plastic'en, og når der er udviklet nye rødder og skud, pottes den i en standardjordblanding.

 

Sygdomme: Brune bladpletter skyldes for stærkt lys og for megen fugtighed.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.138 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her