Logo

Pachyphytum - Pachyphytum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pachyphytum - Pachyphytum

Planteslægten Pachyphytum er hjem­mehørende i Mexico. Planterne er me­get kødede og belagt med et kønt, voks lignende lag. Pachyphytum er be­slægtet med Echeveria, men har i mod­sætning til denne to kødede skæl ved grunden af kronbladene. Blomsterne er for det meste røde eller rosa, klokkeformede og omgivet af undertiden meget store bægerblade.

Pachyphytum indgår sammen med Echeveria i en slægtskrydsning, Pachy­veria, der er en stammedannende plan­te med blågrøndugget bladroset; se artiklen Pachyveria.

 

Pleje: Pachyphytum kræver megen sol og en luftig placering. Der vandes jævnlig, men ikke særlig rigeligt om sommeren, mens planten klarer sig bedst om vinteren ved en kølig place­ring med sjælden vanding. Bladene må ikke fugtes.

 

Formering: Pachyphytum formeres ved topstiklinger, bladstiklinger og frø.

 

Arter:

Pachyphytum bracteosum er stammedannende med en tæt roset af spate!formede til omvendt ægformede blade, der er 4-11 cm lange og blåduggede. Bægerbladene er længere end de røde kronblade. Blomsterstænglen bli­ver op til 50 cm lang.

Pachyphytum compactum danner 10- 15 cm høje, ved grunden forgrenede planter med meget tykke, aflange til trekantede, blåduggede blade, der er 2-4 cm lange og 1-2 cm brede. Blom­sterstænglen bliver op. til 20 cm lang. Bægerbladene er kortere end de rødli­ge eller rosa kronblade.

Sorten Pa­chyphytum compactum 'Cristata' dan­ner brede, hanekam lignende puder. Pachyphytum hookeri er op til 60 cm høj med cylinderformede blade, indtil 6 cm lange og blågrønduggede. med hvid spids. Blomsterne er lyserøde. Pachyphytum longifolium har ret lange blade, der sidder spredt op ad en forlænget stamme. Dens blomster er kraftigt mørkerøde.

Pachyphytum oviferum er en lav, for­grenet plante med meget tykke, stærkt voksbelagte, ægformede blade, der er 3-5 cm lange. De er samlet i rosetter for enden af hvert skud. De røde blomster er omgivet af meget lange, blåduggede bægerblade. Det er den kønneste af alle arter i Pachyphytum­slægten.

 

Pachyphytum compactum er en meget vari­abel, ved grunden forgrenet plante med meget tykke blade.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?