Logo

Beallara Tahoma Glacier 'Green'

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Beallara Tahoma Glacier 'Green'

Delvis sol

Tørres ud mellem vandingerne

15-25°C om sommeren

12-20°C om vinteren

Vækstform: sympodial

Kompost: C

 

I Oncidium-gruppen finder man orkidéver­denens mest farvestrålende og smukke blomster. Hvad der er enestående for orkidéfamilien er, at nærtstående slægter kan krydses med hinanden og producere endnu mere iøjnefaldende blomster. En ting er, at de vildtvoksende former kan udvise en utro­lig rigdom, men noget andet er, at kryds­ningerne inden for denne gruppe har gjort dem betydeligt lettere at passe end de vildt­voksende. De er faktisk så lette at passe, at de fungerer fint i en vindueskarm.

Beattara er en af dem, hvor man har krydset fire forskellige slægter. Brassia, Co­chlioda, Miltonia og Odoniogiossum. Alle dis­se slægter stammer fra Syd- og Mellemame­rika, hvor de vokser i fugtige og ofte kølige bjergområder. De er med andre ord ikke specielt velegnede til hjemmedyrkning. Brassia er kendt for sine edderkoppeforme­de blomster, Cochlioda for sine smukke far­ve og små planter. Miltonia for sine runde, flade og store blomster, og Odontoglossum for sine smukt tegnede, krusede blomster.

Det kræver meget tålmodighed og gode kundskaber hos avleren at skabe nye hybri­der, hvis man vil have så fuldendte blom­ster som muligt. Det er dog yderst få nye hybrider, der bliver lige så vellykkede som denne. Disse hybridslægter er krydset med tre eller flere forskellige slægter, og de er opkaldt efter personer, i dette tilfælde Beall. Navnene på alle disse hybridslægter slutter altid med -ara.

Denne hybrid er den første Beallara, som blev fremavlet i 1970. Den er stadig yderst populær verden over, netop på grund af sine store lyse blomster og sin villighed til at blomstre året rundt. Denne smukke plante tager sig specielt godt ud, når solly­set rammer den, og blomsterne ser ud som glinsende snekrystaller. Sæt gerne Beattara udendørs på et skyggefuldt sted om som­meren.

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her