Logo

Dyvelsdræk - Ferula assa-foetida

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dyvelsdræk - Ferula assa-foetida

Artsnavnet assa-foetida kommer af det græske ord ase, kvalme, og det latinske foetidus, stinkende, og hentyder til rodsaften, der er en slags gummihar­piks med en ubehagelig lugt. Planten anvendes i Iran og i Indien som kryd­deri og som middel mod hysteri. Rod­saften anvendes tillige en del i veteri­nærmedicinen, idet dens ubehagelige lugt ikke synes at genere dyr. Saften opsuges i porøse stoffer og inddampes. Dyvelsdræk (eller djævelsdræk) er en kraftig plante med en tyk rodstok. Bladene er flere gange snitdelte og har trådfine afsnit. Planten blomstrer først efter det 4. eller 5. år, hvorefter den dør. I blomstringstiden bliver den flere m høj og er da flot og imponerende med mange gule blomster.

 

Vækstkrav: Planten trives bedst i en næringsrig, dybmuldet jord.

 

Pleje: Frøet sås i koldhus i maj-juni og overvintres frostfrit, hvorefter det i reglen vil spire i det følgende forår. Småplanterne prikles i maj-juni og overvintres på et frostfrit sted. Følgen­de forår tages de forsigtigt op, så rødderne ikke beskadiges, og plantes ud på blivestedet.

 

Anvendelse: I staudebedet eller som solitærplante.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.639 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her