Logo

Floks- Phlox

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Floks- Phlox

Plantens botaniske navn stammer fra græsk phlóx = flamme eller ild. På dansk kaldes den også af og til for flammeblomst som en hentydning til den ildrøde farve hos flere af arterne. Floks er en artsrig slægt, der omfatter både helt lave, krybende planter og kraftige, oprette typer med rig blom­string. Afhængigt af arten har man således mulighed for en alsidig anven­delse af floks i haven: i staudebedet, i snithaven, på stengærdet eller i stenbe­det. De enkelte typer er omtalt hver for sig i særlige artikler under deres danske navn: høstfloks (Phlox panicu­lata), den egentlige staudefloks; lyng­floks (Phlox subulata), en krybende stenbedsplante; sommerfloks (Phlox drummondii), enårig sommerplante el­ler udplantningsplante; samt vårfloks (Phlox divaricata), en stenbedsplante (se disse artikler).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.982 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
273417-05-2014 17:24:18 Sussie Christiansen
Phlox kan jeg bare ikke få nok af, de blomstrer rigtig længe og så har de en skøn duft de fleste af dem. Jeg har omkring 200, hvoraf de fleste er forskellige, bl.a er jeg meget betaget af Papageno og Juliglut , med deres dybe karminrøde farve, så er der Düsterlohe i dens blålilla farve og Europa i hvid med pink, alle er det Paniculata typer. ja man kan jo blive ved.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her