Klokkeranke kaldes også klatretyv p. gr. af plantens slyngtråde, der hager sig fast i alt; planten når derfor hurtigt op, hvor andre planter ikke kommer. Det botaniske artsnavn scandens betyder klatrende. Planten er vildtvoksende i Mexico.
Klokkeranke er en halvbusk, der i hus kan dyrkes som flerårig, men i Danmark på friland kun bliver enårig, da den ikke er hårdfør. Væksten er hurtig og kraftig. Bladene er ligefinnede og ender i en grenet klatretråd. Blomsterne er klokkeformede; de er først grønlige, senere violette eller sjældent hvidlige og er omgivet af et stort, grønt bæger. Stilkene er 15-18 cm lange. Vækstkrav: Solrig, varm plads i velgødet jord. I vækstperioden kræver planten næringstilskud og ganske meget vand.
Pleje: Planten formeres oftest ved frø, der sås i varmhus i marts. De unge planter pottes og stilles i begyndelsen varmt, men kan senere, efter at være flyttet over i større potter i velgødet jord, vokse i mindre varme.
Planten kan overvintre på lune steder, f.eks. i vinterhaver. Den skæres da kraftigt tilbage i februar og kan formeres ved stiklinger i løbet af foråret. Sådanne planter blomstrer tidligere end de frøformerede.
Anvendelse: Klokkeranke kan hurtigt dække et vindue, og den kræver derfor megen plads. På friland er den velegnet på en solrig plads, f.eks. på en altan, hvor den hurtigt kan dække en solrig, varm mur.
Sygdomme: Planter, der dyrkes som flerårige, bliver undertiden angrebet af rødt spind. der kan bekæmpes med specielle giftmidler eller med rovmider. Kraftig beskæring om foråret hjælper mod for stærke angreb.