Logo

Maté - Ilex paraguariensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Maté (Paraguay-kristtorn) kommer fra bladene af det stedsegrønne sydamerikanske træ Ilex paraguariensis St. Hil. Ristet, tørret maté i snaps eller te styrker.

Maté (Paraguaykristtorn) kommer fra bladene af det stedsegrønne sydamerikanske træ Ilex paraguariensis St. Hill. Ristet, tørret maté i snaps styrker.


Oprindeligt blev den indsamlet i junglen af de sydamerikanske indianere, der kaldte de grønne blade "Yerba-Maté". Det var først jesuitterne, der begyndte at dyrke planten.

For at forhindre fermentering (gæring) udsætter man traditionelt de friske Yerba-Maté-blade for høje temperaturer over et bål, hvorefter de tørres fuldstændigt. De tørrede blade blandes i en græskarflaske med varmt vand. Man bruger et sugerør af metal til at drikke den.

 

Anvendelse: ½-1 tsk. urter pr. kop kogende vand (80°C). Bland evt. 1 del kold vand i 3 dele kogende vand for at opnå 80°C, som mindsker udtræk af bitterstoffer. Trækketid: 5-10 min. Sies inden indtagelse. 3 kopper daglig.

 

Artikel billede
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 2.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her