Logo

Okra - Abelmoschus esculentus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Okra - Abelmoschus esculentus

Okra, som også kaldes Lady's Fingers, stammer fra Nordafrika og Indien, men er nu udbredt overalt i troperne og subtroperne, hvor den spiller en større og større rolle som en slags krydderi til suppe, saucer eller salater. Det botaniske slægtsnavn Abelmos­chus stammer fra det arabiske hbab-el­mosk = moskusfrø, efter frøenes mo­skuslugt. Okra er plantens navn i Syd­amerika.

 

Okrafrugter kan anvendes i salat.

 

Okra er en enårig plante med ret få, men kraftige grene. Bladene er lang­stilkede, håndlappede og kan blive ca. 10-15 cm brede.

Blomsterne udvikles enkeltvis i blad­hjørnerne. De er kortstilkede, hvide, gule, rødlige eller blålige, enkle og 2,5-3 cm i diameter. De minder meget om stokrosens blomster. Frugterne er kapsler med 5 tydelige ribber; de er grønne, svagt hårede og minder om små agurker. Frugterne ses af og til i forretninger, indført fra Indien, Østaf­rika eller Israel. Friske frugter kan bruges rå i salater, og de lidt mindre friske, som kan købes her og ofte er noget gummiagtige, kan bruges som krydderi i supper og saucer. Smagen hos de friske kan minde lidt om althæa-­smagen fra stokroser. Ved gennem­skæring af frugterne udskilles en slim, som man dog ikke skal lade sig skræm­me af. Okra kendes ikke som kultur­plante i Danmark.

 

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?