Logo

Opiumvalmue - Papaver somniferum †

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Opiumvalmue - Papaver somniferum †

Valmuefamilien

 

Giftighed: Stor.

 

Forekomst: Hjemmehørende i Nordafrika og Lilleasien; dyrkes over store dele af verden som prydplante; leverandør af opium og af birkes.

 

Udseende: Ca. 80 cm høj, enårig urt med oftest lyslilla blomster i højsommeren; havesorterne kan have rosa, røde og violette nuancer.

 

Giftige dele: Mælkesaften, især i de umodne kapsler, indeholder en snes alkaloider med bedøvende og smertestillende egenskaber, bl.a. papaverin, morfin og codein, samt ikke narkotiske stoffer som noscapin. Forgiftningssymptomer er svimmelhed, at hovedet føles tungt, søvntrang, der kan gå over i bevidstløshed. Pupillerne skrumper ind til nålehovedstørrelse. Ved utilsigtet forgiftning må læge omgående tilkaldes for at give maveudskylning med en kaliumpermanganat-opløsning, idet sædvanlige brækmidler aldrig må bruges, da brækcentret lammes af giften.

 

Andet: De tørrede frø er helt ugiftige og bruges som birkes. Der har i de senere år været en del misbrug fra narkomaners side, undertiden med dødelig udgang; eksperimenter »for sjov« må på det alvorligste frarådes!

 

Artikel billede
Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (11 stemmer)
Siden er blevet set 1.786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
141004-07-2012 15:10:07 Nicki Wils
Frøene er absolut ikke ugiftige! i 2003 døde en dreng i England efter at have indtaget en the brygget på valmuefrø.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?