Logo

Skorzonerrod - Scorzonera hispanica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skorzonerrod - Scorzonera hispanica

Skorzonerrod er en staude fra Sydeu­ropa med en ca. 30 cm lang pælerod, udvendig mørkebrun, indvendig hvid, kødet og med mælkesaft. Bladene er linje-lancetformede og hel randede. Planten blomstrer efter det 2. år; kurv­blomsterne er gule og tungeformede.

 

Vækstkrav: Næringsrig, dybmuldet jord med et reaktionstal mellem 7 og 7,5.

 

Pleje: Frøet sås i april på blivestedet. Planterne, der først vokser langsomt, udtyndes til 15x40 cm's afstand. Planten er flerårig, og rødderne mister ikke deres næringsværdi ved blom­string eller efter overvintring; skorzo­nerrod dyrkes dog ofte som enårig og høstes fra oktober.

 

Høst: Når rødderne er ca. 30 cm lange og 3-4 cm tykke, graves de forsigtigt op; de er meget skøre og knækker let. De skrælles, inden de koges, gratineres eller spises rå; smagen er sødlig, og næringsindholdet er stort.

 

Sort: Bedst er 'ukrainsk Kæmpe'.

Skorzonerrod dyrkes ikke meget i moderne havebrug, skønt det er en sund og velsmagende køkkenurt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.733 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her