Logo

Snebynke - Artemisia lactiflora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Snebynke - Artemisia lactiflora

Snebynke har sit botaniske slægtsnavn fra den græske gudinde Artemis, mens artsnavnet hentyder til de mælkehvide blomster (latin lac = mælk). Det er en statelig staude på indtil 2 m's højde, så den hører kun hjemme i store staude­bede eller under endnu større forhold i en naturhave. Bladene er snitdelte og mørkegrønne. Blomsterne er bitte små, vellugtende kurvblomster, der først udvikles i september-oktober i tæt forgrenede blomsterstande.

 

Vækstkrav: Snebynke stiller ikke store krav til jordbunden; men den fore­trækker nok en tør jord; på fugtige steder kan den fryse bort om vinteren. Den skal have megen sol, og den blomstrer kun lidt i halvskygge.

 

Pleje: Formeres ved stiklinger eller ved deling af ældre planter om foråret. Omplantning bør ligesom for andre efterårsblomstrende stauders vedkom­mende foregå om foråret. Stænglerne er stive; men på vindudsatte steder kan opbinding dog godt blive nødvendig. Planten kræver i øvrigt ingen vanding, gødskning eller afpudsning, med andre ord en nem staude. Nedskæring af de visne skud bør ske tidligt på foråret. Anvendelse: Langt de fleste efterårs­blomstrende stauder har gule, bronze, orange eller blå blomster, og derfor er de hvide bynkeblomster en kærkom­men afveksling i ethvert større staude­bed. I snithaven bør man altid plante et par blokke snebynke, idet blomster­ne er smukke og holdbare snitblom­ster. Som naboplanter i staudebedet anbefales høstasters og gyldenris.

 

Andre arter: I haven dyrkes en lang række andre bynkearter, se artiklerne Ambra, Bynke, Esdragon og Malurt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her