Logo

Sådan gør du dit drivhus klar til vinteren.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sådan gør du dit drivhus klar til vinteren.

Sådan gør du dit drivhus klar til vinteren

Efteråret er over os. Krydderurterne i drivhuset holder stadig stand, men sæsonen for tomater, agurker og vindruer er på slutningen. Solens stråler afgiver ikke længere den samme varme som i sommers, og kulden sniger sig gennem ruderne. Det er derfor ved at være tid til at gøre dit drivhus klar til vinteren. Vi har samlet en række tips og gode råd til, hvordan du på bedste vis gør dit drivhus vinterklar.

Er det tid til at investere i et nyt drivhus?

Mens du går og gør drivhuset vinterklar, kan du samtidig danne dig et overblik over, hvorvidt drivhuset trænger til at blive skiftet ud med et nyt og måske større. Som drivhusejer løber man ofte ind i det problem, at der simpelthen ikke er plads nok til alle de afgrøder og planter, som man gerne vil have til at spire og gro. Måske er du også nået til den erkendelse?

Hvis drivhuset skal skiftes ud med en ny og bedre model, har du hele vinterperioden foran dig til at finde den rette type og størrelse på drivhus. Læg i den forbindelse vejen forbi en dansk drivhusproducent. Juliana sælger drivhuse, der er produceret i Danmark og til de danske klima- og vejrforhold.

Ryd op i drivhuset

En god begyndelse er at få ryddet op i drivhuset. Du kan begynde med at fjerne alle planter og eventuelle planterester, som kan ligge rundtom på gulv og hylder. Det handler nemlig om at undgå, at skadedyr gemmer sig i visne blade og gamle frugter og på den måde overvintrer i dit drivhus.

Dine flerårige planter, som kan tåle at overvintre ude i drivhuset, skal naturligvis bevare deres plads. Du skal blot være opmærksom på at få fjernet planternes visne blade og kviste samt indtørrede frugter.

Du kan også vælge at tømme dine plantekasser helt for gammel jord eller blot skrabe det øverste lag af mulden af og kassere denne.

Vask drivhuset af

Når der er ryddet op i drivhuset, er det tid til at vaske det godt og grundigt af. Den bedste og mest effektive måde er at gøre det på, er at bruge sæbe, vand og masser af knofedt. Du behøver ikke at købe en dyr sæbe til rengøringen, da du sagtens kan bruge brun sæbe eller opvaskemiddel. Som børste kan du bruge en autobørste eller en opvaskebørste.

Det er vigtigt, at du ikke kun vasker ruderne i drivhuset. Fundament, rammer og hjørner skal også renses godt af, så skimmel og svamp ikke kan finde grobund.

Hvis drivhuset er meget snavset, kan det kræve en ekstra omgang rengøring. Det kan lyde som hårdt arbejde, men på den lange bane er det rigtig godt givet ud.

Beskyt dit drivhus mod vinterstorme

Med efterår og vinter kommer også risikoen for storme. Selvom de fleste drivhuse i dag er bygget af solide materialer, kan en vinterstorm godt sætte sit præg på et drivhus i form af skader på både ruder og rammer.

Du finder en masse gode råd til, hvordan du beskytter dit drivhus mod vinterstorme her Drivhusklubben.dk.

De sidste gøremål

Du er nu ved at være ved vejs ende af vinterklargøringen. Der mangler dog lige de sidste gøremål, inden du kan lukke drivhuset helt ned for vinteren.

De sarte planter, som ikke tåler frost, skal enten flyttes indenfor eller isoleres mod kulde. Du kan forholdsvis nemt isolere ved at lægge grangrene eller bobleplast over og omkring planter. Du kan også bruge flamingokasser til at isolere muld og rødder.

Hvis planterne skal flyttes indenfor, kan du med fordel sætte dem i en kælder eller et frostfrit skur. Alternativt kan du sætte en plante ud på badeværelset.

Du kan som det sidste kaste et blik på fliserne i dit drivhus. Måske trænger de til at blive renset eller blot grundigt fejet.

Nu er der kun tilbage at glæde sig til, at drivhussæsonen allerede begynder igen i marts og april næste år.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 104 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her