Logo

Sådan kan du give nyt liv til din have

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sådan kan du give nyt liv til din have

 
Denne artikel indeholder annonceret indhold.


Sådan kan du give nyt liv til din have 
Trænger din have til et pust af nyt liv? Haven bliver ofte set som en direkte forlængelse af hjemmet, og derfor er det vigtigt at gøre haven til et samlingspunkt, hvor både små og store har lyst til at opholde sig. Det er der heldigvis mange måder at gøre på, og det behøver ikke at være kompliceret.

 
Læs med nedenfor, hvor vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du let kan forvandle din have til et indbydende og livligt uderum, hvor du kan samle både venner og familie.

 

Skab rum og zoner i din have

En af de mest effektive måder at give nyt liv til din have på er ved at opdele den i forskellige rum og zoner. Det kan nemlig skabe en følelse af dybde og gøre haven en smule mere interessant at udforske. Du kan eksempelvis lave en hyggelig krog med et spiseområde, opsætte en hængekøje under et træ, etablere et orangeri eller lave en afslappende bålplads.

 
Når du har en idé om, hvordan du gerne vil opdele din have, kan du bruge beplantning til at skabe naturlige afgrænsninger mellem zonerne i haven. Du kan eksempelvis bruge hække, blomsterbede, træer eller endda havekunst. Vær ikke bange for at tænke kreativt.

 

Nye planter og blomster giver liv

Hvis du gerne vil tilføre endnu mere liv til din have, er det oplagt at vende blikket mod planter og blomster. Når du vælger, hvilke planter og blomster du gerne vil have i haven, kan du med fordel gå efter at skabe kontraster. Eksempelvis ved at blande forskellige farver, højder og teksturer. Det skaber lidt variation i din beplantning, og det vil tilføre noget dybde til dit havebed. Og så bliver det mere indbydende og tiltalende at se på.

 
For at sikre at din have er farverig og livlig hele året rundt, er det også vigtigt at overveje blomstringstiden for de planter, du vælger. Vælg derfor en blanding, så der altid er noget, der spirer i haven – uanset om det er sommer eller vinter.

 

Tænk også på at inddrage børnene

En have bliver endnu mere livlig og indbydende, når hele familien har lyst til at tilbringe tid i den. Det er derfor vigtigt at indtænke hele familiens behov – både store som små. Det kan du gøre ved at skabe et område, der er dedikeret til børnenes leg. Eksempelvis ved at investere i en havetrampolin, hvor børnene kan få mange sjove timer til at gå. Du kan også etablere et legehus eller tage et kig på sjove legetelte- og tunneller til børn.

 
Valget er dit, men det er en god idé at indtænke en sjov aktivitet, der også vil tiltrække de små. På den måde bliver din have et samlingspunkt for hele familien, hvor I kan skabe mange gode minder sammen.

 

Lad terrassen være et samlingspunkt

En oplagt måde at give nyt liv til din have er ved at gøre terrassen til et hyggeligt samlingspunkt for både familie og venner. Og ofte skal der ikke så meget til at gøre terrassen mere indbydende. Du kan eksempelvis pifte terrassen op med nye puder på havemøblerne. Vælg nogle lækre og farverige puder, der passer til sæsonen. Det kan skabe en mere indbydende stemning på terrassen.

 
Belysning er også en vigtig del af at skabe en hyggelig stemning. Du kan eksempelvis tage et kig på farverige lyskæder eller klassiske lanterner og lade dem skabe hygge. Placér dem rundt omkring på terrassen for at skabe en varm atmosfære, når solen går ned.

 
En grill er også et musthave, når det kommer til at samle folk i haven, og det er derfor oplagt at opgradere din grill, hvis den trænger. Så er du klar til at invitere venner og familie forbi til grillmiddage på terrassen.

 

Kom i gang med din køkkenhave

At dyrke din egen køkkenhave eller dit eget urtebed kan både skabe et smukt, grønt område i din have og samtidig give dig friske, økologiske råvarer til dine måltider. For at få succes med projektet er det vigtigt, at du vælger en solrig placering, så dine planter kan trives og vokse. For at optimere pladsen og gøre det nemmere at passe planterne kan du også overveje at anlægge højbede. Når du har fundet det perfekte sted, er det bare tid til at planlægge, hvilke grøntsager, frugter og urter du gerne vil dyrke.

 

Komfortable havemøbler er helt essentielle

Komfortable havemøbler er også vigtige at indtænke, hvis du drømmer om at skabe en hyggelig atmosfære i din have, hvor hele familien har lyst til at tilbringe tid. Hvis dine nuværende havemøbler er slidte eller ikke længere passer til din stil, kan det være tid til at overveje at investere i nye.

 
Tænk over, hvilke materialer der passer bedst til din have. Foretrækker du træ, metal, plast eller rotting? For at skabe en god sammenhæng i hele haven, er det vigtigt, at du sørger for, at havemøblerne passer til din stil. Husk også at tænke på komforten, så du får lyst til at bruge dine nye havemøbler så meget som muligt.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 49 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her