Logo

Kålrabi - Brassica oleracea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kålrabi - Brassica oleracea

Kålrabi, hvis overjordi­ske stængel er kort og knoldformet opsvulmet, er en hårdfør kålart, der kun sjældent dyrkes her i landet i modsætning til f.eks. Tyskland, hvor den dyrkes i stor udstrækning. Større og grovere sorter anvendes som foder­urter, mens de finere dyrkes som grøn­sag, og knoldene spises efter kogning. Kulturen er ret kortvarig, og knolden anvendes, når den er ca. 5 cm i diameter. Stængelknolden bærer langskafte­de blade og har store blad-ar.

 

Vækstkrav: Planten tåler træk og var­me uden at tabe i smag og udseende. Den trives bedst i varme, tørre somre.

 

Pleje: Første hold sås i kasser eller bænk i det tidlige forår og udplantes. I april-maj sås direkte på blivestedet, og nye såninger kan fortsættes med ca. 4 ugers mellemrum indtil juni. Frøet sås med 3 stk. pr. 20 cm, hvor kun en plante efter fremspiring bør blive stående.

 

Sorter: Der findes hvidgrønne og blå­violette sorter. 'Blå Wiener Glas' har blåviolette knolde og blade; 'Hvid Wiener Glas' og 'Delikatesse' har hvidgrønne knolde og blade.


Kålrabi - Brassica oleracea

Både stængelknolde og blade af kålrabi kan spises. De er meget vitaminrige.


Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?