Logo

Antilopeøje - Venidium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Antilopeøje - Venidium

Antilopeøje-slægten, der hører til kurvblomstfamilien, består af ca. 20 arter, der alle er vildtvoksende i Syd­afrika.

Planterne er mere eller mindre hårede, nogle næsten hvidfiltede. Fra hver stængel udvikles en enkelt kurv. Yderst i kurven sidder en eller flere rækker randblomster , hvis kronblade ved basis ofte er farvet rødbrune. Plan­ten er værdifuld som sommerblomst på grund af de smukke orangegule og brune farver og den tætte, runde vækst.

 

Vækstkrav: Antilopeøje trives bedst i en varm, let, porøs jord. Frøet sås i april i kasser, pottes og udplantes i maj-juni eller sås på blivestedet i maj og tyndes ud til 25-30 cm  afstand. Det er meget vigtigt, at voksepladsen er lun og solvarm.

 

Der vokser ca. 20 arter af antilopeøje (Venidium) i Sydafrika.

 

Arter: Venidium decurrens bliver 20-30 cm høj. Planten er overalt be­klædt med hår. Væksten er nedliggen­de med opstigende grene, hvorpå de store orangegule og brune kurvblom­ster udvikles.

Venidium fastuosum er 30-40 cm høj, og hele planten er uldhåret. Rand­blomsterne er orangegule med en brunrød plet ved grunden, og skive­blomsterne er brune. Planten er meget smuk, men desværre ganske følsom over for træk og kulde.

 

Formering: Venidium decurrens sås på blivestedet, f.eks. forrest i et blomster­bed, mens Venidium fastuosum bør plantes ud. Den er meget velegnet som kantplante på et solrigt sted.

 

Tips: Sommerblomster er enårige planter, der sås på voksestedet, når jorden i maj måned er ca. 10°C varm. Men man kan give planterne et forspring og få tidligere blomstring ved at så frøene indendørs i potter eller skåle, prikle småplanterne og sætte dem ud i haven sidst i maj.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.904 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her