Logo

Arve - Anagallis arvensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Arve - Anagallis arvensis

Den røde arve findes som ukrudt, især på kalkholdig jord. Planten har fået det folkelige navn »grine til middag«, fordi blomsterne kun er åbne mellem klokken 9 og 14. I regn og overskyet vejr holdes blomsterne lukket. På en­gelsk kaldes planten for Scarlet Pim­pernel. Det var dæknavn for Sir Percy Blakeney, i hvis våben den røde arve indgik. Han anvendte den lille blomst som signatur under sine hemmelige budskaber ved sin spionvirksomhed under den franske revolution. Hans bedrifter har baronesse Orczy berettet om i den udødelige roman »The Scar­let Pimpernel«.

Arve er enårig med indtil 50 cm lange, firkantede stængler, der ligger hen ad jorden. Bladene er modsatte og har brune prikker på undersiden. De stjer­neformede blomster er højrøde og sid­der på lange, hårfine stilke.

 

Pragtarve (Anagallis monelli).

 

Arter: Udover den vilde, røde arve findes en række varieteter af pragtarve (Anagallis monelli), der kan dyrkes som enårige sommerblomster i havens blomsterbed eller i stenbedet. Pragtar­ve har skinnende røde eller blå blom­ster, måske de klareste blomsterfarver i hele haven! For at få en rig blom­string må de have en let jord og fuld sol. De sås på voksestedet eller på et frøbed i det tidligere forår.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her