Logo

Belle de Crécy

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gallica-roser er mindre, spinkle, men særdeles hårdføre buske med mange og små torne. Blomsterne har som regel kraftige farver og remonterer ikke. Sommerblomstrende. Se mere her...

Blomsterne er middelstore, 5-6 cm, flade, tætfyldte og meget stærkt duftende. Ved udspring er de kirsebærrøde, plettet og året med lilla.

Senere, efterhånden som kronbladene ruller til­bage og afslører et grønligt midterøje, skifter de - især i varmt vejr - farve til lavendelgråt. hist og her med antydning af purpur­- og kirsebærrødt.

En meget rigtblomstrende rose. Sommerblom­strende. Væksten er lidt overhængende. Grenene har kun få torne, løvet er mat mørkegrønt med smukt gråligt skær. 120 cm høj og 90 cm bred.

Bør plantes på et solrigt sted. Smukkest i overskyet, varmt og fugtigt vejr. 'Belle de Crécy' er fra før 1848 - den skal være for­ædlet i Frankrig af Roeser. Stammer fra Mme Pompadours slot i Crécy.

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 770 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Japansk slyngrose - Rosa multifloraEn virkelig stræber, som med fordel klatrer i træer. Multiflora betyder mange blomster, og...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!