Logo

Bonbon Hit - Patiorose

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En af mange roser i Hitserien. Somme tider kaldes de patioroser, et udtryk, som er lånt fra spansk, hvor patio er en lille gårdhave ...

En af mange roser i Hitserien. Somme tider kaldes de patioroser, et udtryk, som er lånt fra spansk, hvor patio er en lille gårdhave, omgivet af bygnin­ger. Noget større i væksten end Para­deroserne fra samme forædler.

 

Afstamning: Hitroserne opstod gen­nem krydsninger mellem polyantharoser og tehybrider i slutningen af 1970'erne. Det burde egentlig have resulteret i floribundaroser, men på en eller anden måde lykkedes det at holde fast ved polyantharosernes min­dre blomster og vækst.

 

Blomster: Halvfyldte, skålformede, gule med rød kant. Sidder i klaser med 3-5 blomster i hver.

 

Løv: Mørkegrønt, blankt. Meget smukt. Højde: 30-40 cm.

 

Vækst: Tæt, velforgrenet.

 

Duft: Svag, sødlig.

 

Sæson: Blomstrer normalt fra juni til oktober, men i blomsterhandelen fin­des den blomstrende også på andre ti­der af året.

 

Hårdførhed: Skal vinterdækkes

 

Tips: Som alle Hitroser passer den på terrasse og altan, men kan også være et aktivallerforrest i rosenbedet. Pas­ser ikke så godt sammen med pastel­toner, men der findes jo også roser i stærkere farveskala.

 

Andre Hitroser: 'Absolute Hit', oran­ge, fyldt; 'Amber Hit', varmt gul, fyldt; 'Perfect Hit', lakserosa, fyldt; 'Pink Hit', rosa, fyldt; 'Scarlett Hit', mørkt fløjlsrød, fyldt; 'Sun Hit', gul, halvfyldt (stærk velduft); 'Top Hit', lakseorange, fyldt.

 

Artikel billede

En krukkedyrket rose på stamme har den fordel, at den kan flyttes derhen, hvor man gerne vil have den. Opstammet 'Imperial Palace' med 'Bonbon Hit' som underbeplantning.

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• F.J. Grootendorst - (nellikerose)De mellemrøde, små, fyldte, en anelse duftende blomster er samlet i stande med op til 20...
• Common Moss - Old Pink MossEn af de mosroser, som var almindeli­ge i 1800-tallet. Redouté har malet den med stor...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
129609-09-2012 23:23:36 Hanne Merete Christiansen.
Den vil passe godt ind i mit rosenbed .Dekorativ og et dejligt farvespil .man bliver i godt humør af, at bare se på den.
129730-07-2012 22:02:36 Hanne Merete Christiansen.
Det er skønt at se at I er blevet ret gode til at anmelde roser fra Poulsen Roser.Jeg har selv lige købt et af deres produkter ,og der bliver man ikke snydt ,det er kvalitet,og med gro garanti. Bonbon Hit er rigtig flot og den står og blomster ude på min terrasse.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!