Logo

Dendrochilum - Dendrochilum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dendrochilum - Dendrochilum

Navnet Dendrochilum kommer af de græske ord dendron = træ og cheilos = læbe, hvilket hentyder til, at planterne lever på træer og at blomsterne har iøjnefaldende læber. De er epifytter, dvs. vokser på andre planter uden at tage næring fra dem. De findes i et område, der strækker sig fra Malaysia til Filippinerne. De har små ægforme­de pseudobulber, overjordiske stængelforlængelser fyldt med svampet op­lagsnæringsvæv , og et læderagtigt blad. Der dannes talrige små blomster i creme farvede nuancer på tynde stængler, der for det meste er hængende.

 

Dendrochilum glumaceum har en mængde hvidlige blomster på de hængende blom­sterstængler.

 

Arter:

Dendrochilum cobbianum blom­strer fra oktober med cremefarvede blomster, der nærmer sig det gule og med en gul til orange læbe.

Dendrochilum glumaceum blomstrer i januar-februar og har hvidlige blom­ster med grøngul læbe.

Dendrochilum latifolium blomstrer i marts-april med rød hvide blomster.

 

Pasning: I vækstperioden, der begyn­der i slutningen af januar, skal planter­ne hele tiden være fugtige. Hvileperio­den starter i november, og i en enkelt måned har planterne fuldstændig hvile, mens de i den øvrige del af hvileperio­den vandes ganske lidt, indtil de nye skud begynder at vokse frem. Hvert andet år bør planterne pottes om i en grov pottejord, der overvejende er baseret på tørv.

 

Skadedyr: Dendrochilum bliver især angrebet af uldlus, skjoldlus og spinde­mider, der bekæmpes med anerkendte insektbekæmpelsesmidler .

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektorEffektiv reklame - klik her