Logo

Desmodiunl - Desmodium canadense

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Desmodiunl - Desmodium canadense

To af de almindeligst dyrkede arter er Desmodium canadense og Desmodium gyrans.

Desmodium canadense er en staude, der er hjemmehørende i Nordamerika. Den har let hårede og stribede stængler og bliver op til 100 cm høj. Bladene er sammensat af tre lancetformede småblade. De mørkrosa blomster ud­vikles i juli-august og er samlet i klaser i spidsen af skuddene.

 

Formering: Man kan så Desmodium canadense udendørs fra maj måned på en beskyttet plads, og den skal helst plantes ud på det blivende voksested, inden den blivet for gammel, idet det er vanskeligt at omplante ældre plan­ter. Om efteråret skæres planterne tilbage til ca. 15 cm over jorden. Des­modium canadense er anvendelig i et staudebed eller som blikfang i et bu­sket.

 

Desmodium gyrans er en toårig eller flerårig stueplante eller drivhusplante, der er omtalt under sit danske navn, telegrafplante.

Desmodium gyrans se: Telegrafplante

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
152624-08-2013 12:34:45 Vibeke
Den kan sagtens blive 1,5m høj og fylde næsten 1m2! Frøene er ret irriterende, da de hænger fast i alt, og der er mange af dem! Ellers er den nem og fuldt hårdfør.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her