Logo

Fagopyrum - Fagopyrum esculentum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fagopyrum - Fagopyrum esculentum

Til Fagopyrum- eller boghvedeslægten hører en række asiatiske arter, hvoraf én art, tatarisk boghvede, findes her i landet som ukrudt på marker.

Den vigtigste art er almindelig boghve­de (Fagopyrum esculentum), der siden det 16. årh. har været kendt som kul­turplante i Danmark. Det er en enårig, ca. 50 cm høj plante med rødlig stæn­gel og pil- til hjerteformede, spidse blade. Blomsterne er hvide til lyserøde og samlet i en halvskærmformet top. Frugten er en skarpt trekantet, melrig nød.

 

Fagopyrum sagittatum, agerboghvede.

 

Vækstkrav: Boghvede trives på de fleste jorder, selv meget sandede, og er en nøjsom plante, men den er følsom over for frost.

 

Pleje: Frøet sås sidst i maj eller begyn­delsen af juni.

 

Anvendelse: Boghvede er en fin bi­foderplante. Frugterne forarbejdes til boghvedegryn, der kan anvendes til grød, men ikke til bagning. Boghvedekliddet, hvori frugtskallerne indgår, anvendes som dyrefoder og de grønne planter som staldfoder eller til afgræsning. Den blomstrende plante blev tidligere anvendt til farvning, idet stænglerne giver en bleggul eller gul­grøn farve og den blomstrende plante brune farver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.592 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her