Logo

Felicia - Felicia amelloides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Felicia - Felicia amelloides

Felicia er en halvbusk fra Kap-provin­sen i Sydafrika, hvorfra mange af de smukke kurvblomstrede kommer. Bladene er modsatte, ofte uden stilk, ovale til rundagtige med svagt tilbage­bøjet rand. Kurvene er enlige på lange stilke og ca. 3,5 cm i diameter. Rand­kronerne er himmelblå og skiveblom­sterne gule.

 

Felicia amelloides kaldes undertiden 'blå margerit' efter dens lighed med margerit blomsten.

 

Vækstkrav: Planten kan ikke overvin­tre på friland og skal derfor flyttes i hus om vinteren. Den vokser bedst i en let, næringsrig jord, om vinteren på et lyst og frostfrit sted.

 

Pleje: Formeres ved stiklinger, der tages om foråret fra overvintrede plan­ter. Unge, kraftige planter kan enten plantes ud på et solrigt lunt sted eller anvendes som potteplanter. Knibes skuddene af sådanne planter indtil juli, vil de blomstre om efteråret og i be­gyndelsen af vinteren.

 

Anvendelse: Blomsterne er meget holdbare, og planten er anvendelig såvel i bede og altankasser om somme­ren som i potter i stuen om efteråret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (70 stemmer)
Siden er blevet set 17.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
372314-07-2015 17:59:39 Anni Hørning
Felicia tåler ikke at tørre helt ud. Den skal vandes godt igennem og trives så godt i fuld sol. Vh. Anni
372214-07-2015 14:14:36 Anita Gummesen
Hvorfor står der ikke hvor meget vand den skal have, under vækstkrav??? Min står i krukke må den gerne tørrer ud eller skal den være fugtig hele tiden?? Vh. Anita
311009-07-2013 21:14:03 Selma
Købte 6 planter i år, de er vældig fine og står godt til mine hvide roser. Men desværre er de 3 planter døde her i juli. De dør indenfor et par dage og det selv om de er blevet passet godt. Er der nogen som har haft samme erfaring og som evt. ved hvad årsagen er?
311111-06-2012 18:18:14 Anni
ingen sommer uden Felicia i mine krukker. Passer fint til sommerhus med naturgrund.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her