Logo

Guldasters - Chrysopsis villosa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Guldasters - Chrysopsis villosa

Guldasters stammer fra Nordamerika og Mexico. Både de 20- høje

stængler og bladene er tæt besat med sølv hvide hår, som danner en smuk kontrast til de lysende gule kurvblom­ster. Blomsterne kan minde om asters­blomster, heraf det danske navn. Blomstringen er meget langvarig, fra juli til helt hen i oktober, når den første nattefrost melder sig.

 

Vækstkrav: Guldasters er en meget nøjsom plante, som trives på let og tør jord, men helst i fuld sol. Den er helt hårdfør i Danmark.

 

Pleje: Guldasters formeres ved deling om foråret eller ved frøudsæd; ældre planter bør ikke omplantes. Om forå­ret kan man give planterne et tilskud af kunstgødning, men ellers kræver de ingen pleje.

 

Anvendelse: Guldasters trives på selv så udsatte voksesteder, at kun de fær­reste andre planter kan vokse der. Den er således velegnet i bagende sol på sydsiden af tørmure og stengærder, på solstegte terrasser og i stenbede. Der­imod blomstrer den dårligt i halvskyg­ge. Kun få stauder kan trives i mange år på samme vokseplads uden at flyttes eller deles; men guldasters hører til denne værdifulde gruppe haveplanter; andre stauder, som kan stå urørt på samme sted i 10 eller 20 år, er bl.a. daglilje, diktam, fjerbusk, foldblad, hjerteblomst, høstanemone, pæon og orientalsk valmue.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.823 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her