Logo

Hanekam - Celosia argentea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hanekam - Celosia argentea

Hanekam har fået sit danske navn efter blomsterstandens form hos en af varieteterne. Dens grene er tykke og sammentrængte, hvorved formen og til tider også farven kan minde om hane­kammen hos visse høns. Bladene er spredte og fjernervede. Blomsterne er tvekønnede og små; de sidder mange sammen, og de iøjnefaldende forblade og blosterblade er stærkt farvede. Frugten er en buddike, dvs. en kapsel, hvor den øverste del falder af som et låg.

 

Vækstkrav: Planten kræver en jævn temperatur uden for store svingninger, hvis kulturen skal lykkes. Jorden bør være let og næringsrig.

 

Pleje: De bitte små frø sås i hus i marts, prikles straks efter fremspiring i potter  og plantes efter afhærdning på friland i begyndelsen af juni.

 

Fjerbusk-hanekam (Celosia argentea var. plumosa) er med sin relativt beskedne højde og de kraftige blomsterfarver glimrende egnet til rabatter omkring græsplænen.

 

Som stueplante kræver hanekam rigelig frisk luft og godt med lys, men må skærmes mod brændende sol. Der skal være ler i pottejorden, som holdes fugtig.

 

Fjerbusk-hanekam (Celosia argentea var. plumosa) er en dekorativ udplantningsplante.

 

Anvendelse: Til rabatter eller som pot­teplanter.

 

Varieteter, sorter: Hanekam (Celosia argentea var. cristata) har en stærkt sammentrængt blomsterstand, der til dels er vokset sammen, således at

blomsterne kun findes i de nederste dele. Sorten 'Nana' bliver 15- høj, medens 'Jewel Box' kun bliver . Begge findes "med blandede farver og er velegnede som potteplanter. Fjerbusk-hanekam (Celosia argentea

var. plumosa) har en langstrakt blom­sterstand. Blomsterne sidder i småaks, der er samlet til en pyramideformet top. Sorten 'Nana' bliver ca. høj. Der findes sorter med gule, oran­gerøde og rosa farver.

 

Hanekam kan også være den røde hudfold på hanens hoved (hønsefugl) eller et stykke dansk wienerbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (19 stemmer)
Siden er blevet set 10.122 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her