Logo

Hareøre - Bupleurum ranunculoides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hareøre - Bupleurum ranunculoides

Hareøre stammer fra Alperne, Appen­ninerne og Pyrenæerne, hvor den vok­ser på tør, kalkholdig jord. Den virker især meget dekorativ, hvor tuerne bre­der sig op over flade sten, som de efterhånden kan dække fuldstændig. Grundbladene er tynde, grågrønne og græslignende, blomsterne meget små og i begyndelsen gulgrønne; senere skifter de farve og bliver brunlige. De sidder i skærme for enden af 10-20 cm høje, bladbærende blomsterstængler.

 

Hos hareøre er de bitte små blomster først gulgrønne, senere brune.

 

Skærmen består af flere tætblomstrede småskærme, der sidder på forholdsvis lange stilke; hver småskærm er omgi­vet af en dekorativ kreds af gulgrønne højblade, som kaldes svøbet. Blom­sterne udvikles midt på sommeren.

 

Vækstkrav: Hareøre er meget anven­delig som bunddækkeplante på et sol­rigt sted i stenbedet. Den foretrækker en ret tør, kalkholdig jord og formeres let ved frø eller deling.

 

Andre arter: Især på strandenge ved østersøen kan man finde en enårig art, smalbladet hareøre (Bupleurum tenuis­simum), der dog ikke er velegnet som stenbedsplante.

Derimod kan man godt anvende klippe-hareøre (Bupleurum petraeum) som haveplante. Den findes i Alperne og ligner meget Bupleurum ranunculoi­des, men har bladløse blomsterstæng­ler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her