Logo

Heliconia - Heli'conia 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Heliconia har fået navn efter det græ­ske bjerg Helikon, hvor man sagde, at muserne, gudinder for kunst og viden­skab, holdt til. Heliconia er i familie med banan. Den er hjemmehørende i de fugtige tropiske skove i Mellem- og Sydamerika, hvorfra den blev bragt til Europa omkring 1780. Bladene er store og forsynet med en meget kraftig midtribbe, der bliver tyndere ud mod spidsen af bladet. Blomsterne er sam­let i iøjnefaldende stande, der er be­mærkelsesværdige også p.gr. af dæk­bladenes form og farve.

 

Dækbladene er af stor betydning for Heliconia's dekorative værdi.

 

Heliconia har store, kraftige blade med en meget kraftig midtribbe.

 

Pleje: Heliconia er meget lyskræven­de, i særdeleshed under blomster­dannelsen. Den er ikke særlig kræven­de med hensyn til dyrkningssubstrat, men foretrækker dog en luftig jord med rigelig tørvestrøelse. Heliconia er meget varmekrævende; den bedste jordtemperatur er 20°C, mens lufttem­peraturen helst skal ligge på 25-30°C; den må aldrig komme under 20°C. I vækstperioden skal man jævnlig tilføre rigelig vand og næring. Efter blom­stringen har planten en hvileperiode, hvor der vandes mindre.

 

Formering: Heliconia formeres ved hjælp af unge planter, dannet ved rodskud, der kan fjernes fra moder­planten. De unge planter skal stå varmt, men i halvskygge.

 

Arter:

Heliconia bihai fra Mexico og Brasilien kan blive op til 6 m høj. Bladene er ovale med meget lange bladstilke. Dækbladene er stive, ender i en spids og er placeret som fiskeben på blomsterstænglen; de er skarlagen­røde med citrongul spids og stålblå rand.

 

Heliconia psittacorum er hjemmehø­rende i Guyana, Brasilien, Paraguay, Suriname og på Nederlandske Antil­ler. Bladpladerne er ca. 10 cm brede, 40 cm lange og forsynet med en 50-100 cm lang bladstilk. Blomsterne er små, rørformede, orange med sort spids. Hvert orange dækblad omfatter 2-3 blomster.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 2.159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!