Logo

Heliconia - Heli'conia 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Heliconia har fået navn efter det græ­ske bjerg Helikon, hvor man sagde, at muserne, gudinder for kunst og viden­skab, holdt til. Heliconia er i familie med banan. Den er hjemmehørende i de fugtige tropiske skove i Mellem- og Sydamerika, hvorfra den blev bragt til Europa omkring 1780. Bladene er store og forsynet med en meget kraftig midtribbe, der bliver tyndere ud mod spidsen af bladet. Blomsterne er sam­let i iøjnefaldende stande, der er be­mærkelsesværdige også p.gr. af dæk­bladenes form og farve.

 

Dækbladene er af stor betydning for Heliconia's dekorative værdi.

 

Heliconia har store, kraftige blade med en meget kraftig midtribbe.

 

Pleje: Heliconia er meget lyskræven­de, i særdeleshed under blomster­dannelsen. Den er ikke særlig kræven­de med hensyn til dyrkningssubstrat, men foretrækker dog en luftig jord med rigelig tørvestrøelse. Heliconia er meget varmekrævende; den bedste jordtemperatur er 20°C, mens lufttem­peraturen helst skal ligge på 25-30°C; den må aldrig komme under 20°C. I vækstperioden skal man jævnlig tilføre rigelig vand og næring. Efter blom­stringen har planten en hvileperiode, hvor der vandes mindre.

 

Formering: Heliconia formeres ved hjælp af unge planter, dannet ved rodskud, der kan fjernes fra moder­planten. De unge planter skal stå varmt, men i halvskygge.

 

Arter:

Heliconia bihai fra Mexico og Brasilien kan blive op til 6 m høj. Bladene er ovale med meget lange bladstilke. Dækbladene er stive, ender i en spids og er placeret som fiskeben på blomsterstænglen; de er skarlagen­røde med citrongul spids og stålblå rand.

 

Heliconia psittacorum er hjemmehø­rende i Guyana, Brasilien, Paraguay, Suriname og på Nederlandske Antil­ler. Bladpladerne er ca. 10 cm brede, 40 cm lange og forsynet med en 50-100 cm lang bladstilk. Blomsterne er små, rørformede, orange med sort spids. Hvert orange dækblad omfatter 2-3 blomster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (14 stemmer)
Siden er blevet set 3.170 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her