Logo

Jødeskæg - Saxifraga stolonifera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Jødeskæg - Saxifraga stolonifera

Jødeskæg er hjemmehørende i Kina. De runde, hårede blade er samlet i rosetter; bladenes overside er mørke­grøn med hvide bladribber , mens un­dersiden er rødlig. Hos sorten Saxifra­ga stolonifera 'Tricolor' er midterpar­tiet af bladet grønt, bladranden rød og resten hvidt. De hvidlige blomster fremkommer på en indtil 25 cm lang, grenet blomsterstand. Jødeskæg udsen­der en mængde hængende udløbere som efterhånden kan minde om et skæg.

 

Jødeskæg (Saxifraga stolonifera 'Tricolor') med trefarvede blade.

 

Pleje: Jødeskæg er ikke særlig kræven­de med hensyn til temperatur og jord; den gror dog bedst ved en temperatur på 14-18°C, og jorden kan bestå af en spagnum blanding. I den lyse årstid vander man regelmæssigt med vand, hvori der er opløst næringsstoffer; om vinteren vander man mindre og uden næring. Temperaturen skal helst være omkring 12-14°C, så at planterne over­vintres relativt tørt og koldt.

 

Formering: Jødeskæg formeres ved hjælp af de nedhængende udløbere, der let slår rod. Man sætter flere udlø­bere i samme potte for at få en fyldig plante ud af det. Så snart planterne har slået rod, begynder de selv at udsende udløbere.

 

Anvendelse: Jødeskæg er en fordrings­løs ampelplante, der bør ophænges i et lyst vindue, ellers forsvinder den smukke, røde bladfarve.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.054 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Margerit - Leucanthemum og frutescensNavnet margerit anvendes i daglig tale om en lang række forskellige kurv­blomster, alle...
• Baron Girod de l'AinDen hvide kant yderst på de bølgede kronblade gør rosen meget speciel, men den er ikke ene...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!