Logo

Jomfruøje - Ursinia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jomfruøje - Ursinia

Det botaniske navn Ursinia kommer af latin ursus, der betyder bjørn. Slægten regnedes tidligere til Arctotis, bjørne­øre, og ligesom denne er de forskellige arter vildtvoksende i Sydafrika. Slæg­ten omfatter ganske lave, enårige urter med fint snitdelt løv og smukke, læn­geblomstrende hvide, laksfarvede, gu­le og orangefarvede kurvblomster.

 

Pleje: Frøet sås på blive stedet i april-­maj, og planterne tyndes ud til 10-15 cm's afstand; ligesom i hjemlandet tri­ves de bedst i en varm, let jord i fuld sol. De er fortrinlige til kant eller i bede i grupper og kan også anvendes som potteplanter.

 

Arter:

Ursinia anethoides bliver ca. 30 cm høj og har meget løv. Blomsten kan minde om en fløjlsblomst. Randkro­nerne er orangefarvede med en mørkt purpurfarvet ring ved basis. Blomstrer fra juli til september.

 

Ursinia anthemoides blomstrer fra juni til september og bliver 20-25 cm høj. Kurvblomsterne er gule med violet yderside og minder om guldblomst

(Dimorphotheca sinuata), som hører til samme familie.

 

Ursinia speciosa har lysgule kurvblom­ster med en smal hvid midterring. En sort bliver kun 15 cm høj. Planten er meget rigtblomstrende fra juli til sep­tember.

 

Ursinia versicolor har tynde, stærkt delte blade og orange kurve med mørkt centrum. Der findes former med hvide, laksfarvede eller gule blomster. Blomstrer fra juni til august.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.495 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her