Logo

Kæmpeslør - Crambe cordifolia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kæmpeslør - Crambe cordifolia

Kæmpeslør er en nær slægtning til den vilde danske strandkål (Crambe maritima), og den ligner en kæmpe udgave af brudeslør med et væld af små hvide korsblomster i stærkt forgrenede blom­sterstande i juni. Blomsterne har en sød duft og tiltrækker mange bier. Frugterne er store og kuglerunde. Plantens blade er store og hjerteforme­de, friskgrønne og let hårede.

 

Vækstkrav: Kæmpeslør er en grådig plante, som kræver en meget nærings­rig og fugtig jord for rigtig at trives. Den blomstrer rigest i fuld sol.

 

Pleje: Planten formeres ved rodstiklin­ger eller frø. Trods sin store højde kræver den ikke opbinding, og i haven skal man blot sørge for tilstrækkelig med vand og gødning. Den visne top nedskæres i det tidlige forår.

 

Anvendelse: Som solitærplante i atri­umhaven, på plænen eller op ad en mur eller en mørk baggrund, som fremhæver plantens myriader af små­blomster. Kæmpeslør er ikke særlig almindelig, men kan dog købes i en­kelte planteskoler her i landet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (19 stemmer)
Siden er blevet set 4.733 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
109621-04-2012 11:15:52 anna ferradini
Please houw I can buy this plant? I am in Italy Sardinia thanks

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her