Logo

Königin von Dänemark - Dronningen af Danmark

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Alba-roser er kraftigt voksende og meget hårdføre roser med få, men kraftige torne. Enkelte er næsten tornløse. De er sommer­blomstrende, og for de flestes vedkommende skyggetolerante. Se mere her...

Blomsterne er vidunderligt duftende og smukke. De er middel­store, 5-7 cm og meget tætfyldte, først bægerformede, siden ret flade og firdelte med et grønt midterøje. Ved udspring er farven i blomstens centrum livlig karminrosa, lysere mod randen, senere sart kødfarvet rosa.

Denne sort begynder at blomstre lidt senere end de andre alba-roser - først i begyndelsen af juli. Blomstrin­gen varer ca. 3 uger. Væksten er kraftig, lidt åben, med mange torne. Løvet er smukt gråliggrønt, med velformede blade. Bærer præg af Rosa damascena.

Højde 150 cm - bredde 135 cm.

Det er en ekstremt hårdfør rose, som vil værdsætte en ret solrig plads. Et "must" for enhver, som holder af de gamle haveroser. Flere rosenforædlere hævdede at have tiltrukket den. Man mener dog, at Booth i Flotbeck i Slesvig-Holsten, som dengang hørte under den danske krone, bør tilskrives æren. Rosen skal have blomstret første gang i 1816 og kunne købes i Danmark i 1826.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
94011-03-2012 23:47:02 merete christiansen
Den er flot og dejlig fyldig, hvis man er til den sort.Så OK .

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her