Logo

Korsblad - Phuopsis stylosa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Korsblad - Phuopsis stylosa

Slægten blev tidligere kaldt Crucianel­la p.gr. af de kransstillede blade (crux = kors). Navnet Phuopsis skyldes lig­heden med en baldrianart, Valeriana phu, idet græsk opsis = lignende; stylo­sa betyder langgriflet. Korsblad, der stammer fra Kaukasus, er beslægtet med almindelige danske planter som skovmærke og snerre, og den ligner dem også i væksten, som er krybende med opstigende, firkantede stængler. De lyserøde blomster, der fremkom­mer om sommeren, sidder i en ende­stillet, halvkugleformet kvast. Sorten 'Purpurea' har mørklilla blomster.

 

Korsblad (Phuopsis stylosa) har lyserøde blomster og kranse- af 6-9 grønne, lancetformede blade på de krybende stængler.

 

Vækstkrav: Korsblad stiller ikke store krav til jorden; hvis man forkæler den, kan den brede sig ret voldsomt og kvæle mindre livskraftige naboplanter. Den egner sig bedst i en plantemur, hvor den kan få lov til at brede sig over en større flade i fuld sol, eller på et naturligt afgrænset sted i stenbedet Den formeres let ved deling eller frø.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.557 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her