Logo

Kugleprimula - primula denticulata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kugleprimula - primula denticulata

Slægtsnavnet Primula, der betyder »den første«, skyldes planternes tidlige blomstring, og artsnavnet denticulata betyder tandet og henviser til de store, grove blade, der er tandede i kanten. På undersiden er de let melede med et gulligt pudder. Kugleprimula har sto­re, kugleformede blomsterstande af lilla, røde eller hvide blomster.

 

Vækstkrav: Kugleprimula er en af de nemmest dyrkede planter i kodriverfamilien, og den trives udmærket på såvel sandet som leret jord, men fore­trækker dog bladmuld. Den vokser og blomstrer bedst i halvskygge, men kan godt tåle at komme frem i solen. I dyb skygge blomstrer den ikke tilfredsstillende.

 

Formering: Kugleprimula formerer sig ofte ved selvsåning, men kan i øvrigt formeres ved omplantning og deling hvert andet eller tredje år.

 

Kugleprimula (Primula denticulata) er en af vore tidligste, haveblomster.

 

Sorter: Der findes en lang række have­sorter, bl.a. 'Alba', der har hvide blomster, mens 'Delicata' og 'Rosea' har lysrosa. 'Juno' og 'Cashmeriana' er lysviolette og kraftigtvoksende; 'Atro­violacea' og 'Violetta' er mørkviolette. 'Sylvia Watson' er purpurrød; 'Stor­mont's Red' og 'Rubin' er rent røde og 'Crimson Emperor' er lysende karmin­rød.

Se også artiklen Kodriver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (19 stemmer)
Siden er blevet set 3.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her