Logo

Majblomst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Majblomst

Majblomst er en skovbundsplante, som vokser i små kolonier, idet stæng­lerne udgår fra lange, tynde, vidt for­grenede jordstængler. De overjordiske stængler bliver 10-15 cm høje og bærer midtvejs to hjerteformede, stilkede blade og i spidsen en klase med 15-20 små hvide blomster i maj. Frugterne er først grønne med små pletter; ved modningen hen på efteråret bliver de røde og kødfulde.

 

Majblomst (Maianthemum bifolium) er en udmærket bundplante.

 

Vækstkrav: Majblomst er vildtvoksen­de på morbund i vore skyggefulde nåle- og bøgeskove. Jorden må gerne være lidt fugtig.

 

Pleje: Formeres let ved deling af større planter og kan udplantes forår eller efterår i havens skovbund. Den kræver ingen særlig form for pleje. Anvendelse: Majblomst er en smuk lille bundplante til fritidshaven eller parcelhushaven, bedst i skyggen under nåletræer eller andre stedsegrønne. Man kan opgrave en klump med godt rodnet i skoven og flytte den ind i haven. Efter plantningen må man sør­ge for rigelig fugtighed. Når planterne er kommet i gang, vil de hurtigt brede sig og danne et tæt blomstertæppe med friskgrønne blade og vellugtende blomster. Kan plantes sammen med liljekonval, storkonval, firblad, hvid anemone og lærkespore.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.575 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Orange Meillandina - Orange SunblazeEt herligt farvekick, både i vindueskar­men og i bedkanten. På altanen eller terrassen...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!