Logo

Marieklokke - Campanula medium

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marieklokke - Campanula medium

Marieklokke stammer fra Sydeuropa. Det latinske medium betyder »i mid­ten«; almindeligvis anvender man det på planter, der har fællestræk med to andre arter, altså står midt imellem dem; men det er der ikke tale om med marieklokke, og det er uvist, hvorfor planten har fået sit artsnavn. Marie­klokke har en 60-80 cm høj, kraftig, håret stængel med ret store, lancetfor­mede blade. Blomsterne, der udvikles tidligt på sommeren i en pyramidefor­met klase, er store klokker med en sambladet, noget tilbagerullet, femtal­lig krone. Arten har blåviolette blom­ster; men der findes både røde og hvide varieteter, ligesom man har en dobbelt sort, 'Calycanthema', hos hvil­ken bægeret har samme farve som kronen. Desuden findes der en dværg­form, der kun bliver 40 cm høj.

 

Marieklokke - Campanula medium er en toårig prydplante, som blomstrer det 2. år.

 

Pleje: Marieklokke dyrkes som toårig sommerplante og er særdeles velegnet til at udfylde hullerne efter forårslege­ne. Man sår den i bænk eller på et let skygget bed i maj-juni, prikler små­planterne i august-september, vinter­dækker med granris og udplanter på voksestedet i løbet af foråret. Marie­klokke er uhyre nem at omplante, også selvom den allerede er kommet i blomst. Den er tillige velegnet som potteplante og til afskæring.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (15 stemmer)
Siden er blevet set 4.967 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
165229-11-2011 15:46:31 Jan Thomas Christensen
Den er fantastisk, men jeg har ikke haft held med at så den om igen??

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her