Logo

Mikadoblomst - Bletilla striata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mikadoblomst - Bletilla striata

Mikadoblomst kaldes også japanorkidé. Navnet Bletilla har den fået efter den spanske apoteker L. Biet, mens striata = stribet eller furet henviser til de langsgående furer i de sivlignende grønne blade.

 

Pleje: Mikadoblomst, der stammer fra Kina og Japan, er en jordorkidé med et hvidt, ægformet rhizom, som plantes om foråret i let, veldrænet, kalkholdig lerjord i fuld sol og gerne på et sted, der er beskyttet mod blæsten. Det er ikke altid, man ser den over jorden det første år. Den bør vinterdækkes med tørvemel. Endnu bedre er det, hvis man ved vinterens begyndelse lægger en træramme over voksestedet, fylder rammen med vissent løv og overdæk­ker med en glasplade. Den blomstrer i juni-juli med op til 12 lillarosa blom­ster på den 30 cm høje stængel. Efter afblomstringen visner plantens over­jordiske dele bort.

 

Mikadoblomst (Bletilla striata) er en forholdsvis nem jordorkidé til friland på et sydvendt stenbed.

 

Anvendelse: Mikadoblomst er veleg­net til et sydvendt stenbed, hvor den passer godt sammen med f.eks. akele­jer, lave liljer, små bregner og japansk løn; men den kan også anvendes som stueplante i et lyst vindue. I så fald bør den overvintre i en kølig kælder.

Sorter: Der findes en hvid varietet, 'Alba', som dog er noget vanskeligere i kultur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.263 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
212925-10-2012 15:48:19 Knud Rødtnes
Mine Bletilla striata har været mget smukke og blomsterige i år. Der er mange frøplanter fra sidste år, som jg har plantet ud. Den står i skyggesiden i sandblandet humusrig jord.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her