Logo

Myrtetæppe - Muehlenbeckia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Myrtetæppe - Muehlenbeckia

Myrtetæppe er hjemmehørende på den sydlige halvkugle og er i familie med rabarber. Navnet Muehlenbeckia er knyttet til H. G. Muehlenbeck (1798- 1845), der var læge og botaniker i Muhlhouse i Frankrig.

 

Muehlenbeckia axillaris, der næsten er vinterhårdfør, kan bruges som bunddækkeplante. Husk vinterdækning med granris.

 

Myrtetæppe har tynde, slappe, rødbru­ne stængler og kan bruges som klatre ­eller hængeplante. Blomsterne er en­kønnede og uden dekorativ værdi.

 

Pleje: Myrtetæppe er især velegnet i kølige rum. Den stiller ikke særlige krav til pasning, men skal blot have regelmæssig vanding og gødningstilfør­sel i den lyse del af året og reduceret vanding og ingen gødningstilførsel i vinterperioden. Den er velegnet til at stå udendørs om sommeren.

 

Formering: Myrtetæppe formeres ved stiklinger, bedst om foråret; bedste rodslagningstemperatur er ca. 10°C.

 

Arter:

Muehlenbeckia adpressa har nedliggende eller snoende stængler. Bladene er 2-7 cm lange og hjerte- til pilformede. Anvendes som bunddæk­ke og ampelplante i vinterhaver.

 

Muehlenbeckia axillaris har meget tyn­de, krybende stængler. Den er næsten vinterhårdfør og kan bruges som bund­dækkeplante på lune steder i haven. Vinterdækkes med granris. Bladene er 3-6 mm, aflange til runde med kort stilk; blomsterne er grønlige og ubety­delige.

 

Muehlenbeckia complexa er klatrende eller krybende og stærkt forgrenet. Bladene er 1-2 cm og næsten runde; blomsterne er ubetydelige. Til vinter­have og koldhus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.545 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektorEffektiv reklame - klik her