Logo

Nikkeknop - Helipterum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nikkeknop - Helipterum

Nikkeknop er en af vore bedste evig­hedsblomster; den bevarer form og farve i flere år efter tørring. Helipterum har tidligere været opdelt i Acroclini­um, Helipterum og Rhodanthe; man finder stadig frø i handelen under disse navne.

Slægten omfatter ca. 60 arter fra Au­stralien og Sydafrika og består af en- ­og flerårige urter og, sjældent, småbu­ske. Her i landet dyrkes tre enårige arter, der alle stammer fra Australien. Planterne er spinkle med smukke hvi­de, gule eller røde kurvblomster.

 

Vækstkrav: Frøet sås i hus eller på blivestedet på friland i april. Planterne udvikles hurtigt og blomstrer smukt fra juli til september.

 

Arter:

Helipterum humboldtianum bli­ver 20-40 cm høj med mange gulblom­strede kurve, samlet i en top. Bladene er linjeformede og hvidfiltede. Blom­strer fra juni til august.

Helipterum manglesii (Rhodanthe manglesii) bliver 25-40 cm høj. Blade­ne er ret brede, tynde og glatte. Kurv­blomsterne er nikkende og sidder på lange, slanke stilke. De ydre kurv­svøbblade er hvidlige, de indre rosen­røde og kronbladlignende. Blomsterne er gule eller purpurfarvede. Der findes flere varieteter med hvide eller rosen­røde blomster.

 

Nikkeknop (Helipterum roseum) er smuk både som friskplukket og som tørret evigheds­blomst.

 

Helipterum roseum (Acroclinium rose­um) bliver 45-60 cm høj. Bladene er linjeformede og glatte. Planten er kun svagt forgrenet, glat og med enlige kurvblomster. De ydre kurvsvøbblade er korte og hindeagtige, de indre ro­senrøde og kronbladlignende. Blom­sterne er gule; men der dyrkes flere varieteter med strålende røde eller hvide blomster.

Se også artiklen Eterneller.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oranges 'n lemonsBlomsterne er iøjnefaldende orange og gulstribede, ca. 10 cm store, fyldte (26-40...
• Duftwolke - Fragrant Cloud, Nuage ParfuméBlomsten, der udvikles i juli og fremefter, er stor, fyldt og orange, men mod slutningen...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!