Logo

Noisetteroser - Rosa x Noisettiana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Omtrent samtidig med, at teroserne begyndte at dyrkes og benyttes i for­ædlingsarbejdet i Europa, var et par naboer iSouth Carolina, USA, ris­dyrkeren John Champney og rosen ...

ROS(E) OG RIS

 

Billede: 'Blush Noisette'. Omtrent samtidig med, at teroserne begyndte at dyrkes og benyttes i for­ædlingsarbejdet i Europa, var et par naboer iSouth Carolina, USA, ris­dyrkeren John Champney og rosen dyrkeren Philip Noisette, beskæftiget med at krydse kinaroserne 'Old Blush' og 'Semperflorens' med Rosa moschata, den oprindelige moskusrose. Ambitionen var i første omgang at skabe remonterende slyngroser. Det første; dokumenterede resultat, 'Champney's Pink Cluster', svarede ikke til forventningerne, men Noiset­te gik videre og drev frøplanter fra den. Efterhånden fik han skabt 'Blush Noisette', som han sendte til sin bror i Frankrig sammen med 'Champ­ney's Pink Cluster'. Det blev optakten til produktionen af noisetteroser. Disse blev siden krydset med teroser, hvilket resulterede i tenoisetter med færre, men større blomster.

Roserne er modstandskraftige mod sygdomme. Problemet er at klare dem igennem vinteren. Desværre er noisetter og tenoisetter lige så frost­følsomme som teroser.

 

Andre noisetteroser: 'Alister Stella Gray', lysegul, fyldt (Gray 1894); 'Crepuscule', orangegul, halvfyldt (Dubreuil 1904); 'Mme Berard', abri­kosrosa, tætfyldt (Levet 1872); 'Reve d'Or', halvfyldte, gule med rosa ind­slag (Ducher 1869).

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.175 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Schneewittchen 1901 - Old SchneewittchenEn polyantha i miniformat, som hører ganske udmærket hjemme i for­bindelse med kinaroserne...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!