Logo

Papegøjeblad - Alternanthera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Papegøjeblad - Alternanthera

Næsten alle arter af papegøjeblad er hjemmehørende i tropiske og subtropi­ske områder i Australien og Amerika. De er som regel krybende, urteagtige, til tider busklignende planter med bro­gede blade.

 

Formering og pleje: Papegøjeblad for­meres ved stiklinger på alle tidspunk­ter af året; for at få planterne klar til foråret og sommeren, hvor de kan bruges som udplantningsplanter og bunddækkeplanter, skal der stikkes i januar-marts. Ved en temperatur på 20-22°C vil stiklingerne hurtigt få rod. Papegøjeblad tåler almindeligt stuekli­ma, og hvis den holdes tørt uden dog at blive udtørret, vil bladenes brogethed blive meget fremtrædende. Den skal have så meget lys som muligt.

 

Arter: Alternanthera amoena er en lav, krybende staude, der ikke bliver mere end 5-10 cm høj. Den bruges fortrins­vis som enårig plante til udplantning i haven. Omkring 1900 var den en meget anvendt plante i de dengang mo­derne tæppebede. Bladene er lancet­formede, røde og grønne. De meget små blomster er siddende, dvs. uden blomsterstilk. Der findes en mørkere sort, Alternanthera amoena 'Atropur­purea'.

Alternanthera picta har noget bølgede, æg- til spatelformede blade, der er brunrøde med mørkerøde bladspidser. Der findes desuden en gul form, 'Au­rea', og en meget lav sort, 'Nana'.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her