Logo

Papegøjeblad - Alternanthera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Papegøjeblad - Alternanthera

Næsten alle arter af papegøjeblad er hjemmehørende i tropiske og subtropi­ske områder i Australien og Amerika. De er som regel krybende, urteagtige, til tider busklignende planter med bro­gede blade.

 

Formering og pleje: Papegøjeblad for­meres ved stiklinger på alle tidspunk­ter af året; for at få planterne klar til foråret og sommeren, hvor de kan bruges som udplantningsplanter og bunddækkeplanter, skal der stikkes i januar-marts. Ved en temperatur på 20-22°C vil stiklingerne hurtigt få rod. Papegøjeblad tåler almindeligt stuekli­ma, og hvis den holdes tørt uden dog at blive udtørret, vil bladenes brogethed blive meget fremtrædende. Den skal have så meget lys som muligt.

 

Arter: Alternanthera amoena er en lav, krybende staude, der ikke bliver mere end 5-10 cm høj. Den bruges fortrins­vis som enårig plante til udplantning i haven. Omkring 1900 var den en meget anvendt plante i de dengang mo­derne tæppebede. Bladene er lancet­formede, røde og grønne. De meget små blomster er siddende, dvs. uden blomsterstilk. Der findes en mørkere sort, Alternanthera amoena 'Atropur­purea'.

Alternanthera picta har noget bølgede, æg- til spatelformede blade, der er brunrøde med mørkerøde bladspidser. Der findes desuden en gul form, 'Au­rea', og en meget lav sort, 'Nana'.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!