Logo

Paphiopedilum esquirolei

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paphiopedilum esquirolei

Delvis sol

Vandes jævnligt om sommeren

Tørrer ud mellem vandingerne om vin­teren

18-27°C om sommeren

15-22°C om vinteren

Vækstform: sympodial

Kompost: A

 

Paphiopedilum-gruppens måske mest besyn­derlige art er formentlig denne, som blev præsenteret i 1912 af Esquirol, som den også blev opkaldt efter. Denne art vokser vildt i det nordlige Thailand og Guizhou­provinsen i Kina. Den har en meget lignen­de slægtning i Paphiopedilum hirsutissimum, som dog er noget større i både blomst og plante. En anden forskel er, at Paphiopedi­lum esquirolei er varmt voksende, og det in­debærer, at den kan tåle normale stuetemperaturer, hvilket gør den betydeligt lettere at passe i et moderne hjem.

Eftersom denne art har grønne blade, skal den have en lysere placering i sam­menligning med arter med plettede blade. For at gå gang i blomstringen, der finder sted om foråret, bør den holdes tør i seks uger om vinteren. Anbring den gerne udendørs på et halvskygget sted om som­meren, men vær omhyggelig med vandin­gen. Den kan hurtigt danne store eksem­plarer, men undgå at dele den, da det varer omkring to år, før et skud bærer blomster. Et stort eksemplar blomstrer altid bedre.

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.781 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her