Logo

Parasolblad - Astilboides tabullaris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Parasolblad - Astilboides tabullaris

Det danske navn parasolblad giver en god beskrivelse af bladets form; det har en lappet eller bølget rand og kan blive indtil 90 cm i tværsnit. Oversiden er besat med børsteagtige hår, og bla­dene sidder på kraftige, hule, ofte meterhøje stilke. I højsommeren ud­vikles lange, nikkende blomsterstande, bestående af en mængde bitte små, hvide blomster.

 

Vækstkrav: Som sine nære slægtninge bronzeblad (Rodgersia) sætter para­solblad pris på fugtighed og megen næring. Den trives lige godt i sol og skygge og er fuldstændig hårdfør.

 

Pleje: Planten formeres lettest ved deling af ældre planter om foråret; men frøformering og rodstikling kan også anvendes. De første år efter ud­plantningen skal man ikke vente sig nogen særlig imponerende udvikling af planterne; men har de først fundet sig tilpas på voksestedet, vil de danne kraftige, tætte bevoksninger af stor frodighed. Vandes i tørre perioder og vinterdækkes med vissent løv det før­ste par vintre på det nye voksested. Naboer: Parasolblad kan plantes sam­men med bronzeblad, bispehue, breg­ner, hasselurt, kodriver, skumblomst og sølvlys. der alle sætter pris på sam­me jordbund.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jens MunkKnopperne er ægformede. Blomsterne er pink, fyldte (25 kronblade) og 6-7 cm i diameter. De...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os