Logo

Parasolblad - Astilboides tabullaris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parasolblad - Astilboides tabullaris

Det danske navn parasolblad giver en god beskrivelse af bladets form; det har en lappet eller bølget rand og kan blive indtil 90 cm i tværsnit. Oversiden er besat med børsteagtige hår, og bla­dene sidder på kraftige, hule, ofte meterhøje stilke. I højsommeren ud­vikles lange, nikkende blomsterstande, bestående af en mængde bitte små, hvide blomster.

 

Vækstkrav: Som sine nære slægtninge bronzeblad (Rodgersia) sætter para­solblad pris på fugtighed og megen næring. Den trives lige godt i sol og skygge og er fuldstændig hårdfør.

 

Pleje: Planten formeres lettest ved deling af ældre planter om foråret; men frøformering og rodstikling kan også anvendes. De første år efter ud­plantningen skal man ikke vente sig nogen særlig imponerende udvikling af planterne; men har de først fundet sig tilpas på voksestedet, vil de danne kraftige, tætte bevoksninger af stor frodighed. Vandes i tørre perioder og vinterdækkes med vissent løv det før­ste par vintre på det nye voksested. Naboer: Parasolblad kan plantes sam­men med bronzeblad, bispehue, breg­ner, hasselurt, kodriver, skumblomst og sølvlys. der alle sætter pris på sam­me jordbund.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.906 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?