Logo

Purløg - Allium schoenoprasum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Purløg - Allium schoenoprasum

Purløg stammer fra Sydeuropa og Vestasien. Det er en gammel kultur­plante, der har været dyrket i Kina i årtusinder og været anvendt i Europa i mange hundrede år. Planten er en staude med tueformet vækst og 20-40 cm lange, rørformede, friskgrønne bla­de. Artsnavnet schoenoprasum kom­mer af græsk schoenos = siv og prason = løg og hentyder til de sivagtige blade. Når planten er 2 år eller mere, udvikles smukke, purpurrøde blom­ster, der er samlet i tætte stande.

 

Især i blomstringstiden er purløg en dekorativ køkkenurt.

 

Vækstkrav: Purløg vokser bedst i en muldrig, veldrænet, neutral eller let kalkholdig jord. Planten er tilbøjelig til at få visne bladspidser i løbet af som­meren; dette kan undgås ved tilførsel af kvælstofgødning efter behov.

 

Pleje: Frøformering er mest alminde­lig; men planterne kan også forøges ved deling af ældre tuer. Frøet sås i april på friland.

 

Anvendelse: En smuk plante i såvel køkken- som prydhaven, velegnet bl.a. til indfatning af bede. Purløg kan også dyrkes i potte om vinteren i vindues­karmen. Til dette formål graves en tue op i det sene efterår, deles og plantes i potter og skæres ned til et par cm over jordoverfladen. Den vandes efter be­hov. Blomsterne kan tørres og anven­des i buketter sammen med evigheds­blomster.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,4 (14 stemmer)
Siden er blevet set 2.265 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her