Logo

Quamoclit - Quamoclit lobata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Quamoclit - Quamoclit lobata

Quamoclit er hjemmehørende i Mexi­co. Navnet stammer fra det mexican­ske quamochitl = stjernesnerle. I hjemlandet udvikles den til en flerårig klatreplante; her i landet dyrkes den som regel som enårig sommerplante. Den har trelappede, svagt tandede og ved grunden hjerteformede blade. Blomsterne er samlet i en ensidig dobbelt svikkel, der kan blive 10-15 cm lang. Hver enkelt blomst er ca. 2 cm lang og består af et kort rør, sammen­sat af de 5 kronblade og opsvulmet forneden. I begyndelsen er blomsterne røde, men senere bliver de orangegule.

 

Pleje: Quamoclit kan i løbet af en sommer blive 4-5 m lang, og der må være mulighed for opbinding; ellers bliver den umulig at styre. Hvis plan­ten er beregnet til udendørs brug, plantes den ud i maj på en solrig, beskyttet plads. Jorden skal være luftig og veldrænet. Om sommeren vandes hyppigt, og der tilføres regelmæssigt næring. Hvis planten overvintre r i en vinterhave, skal den ikke gødes og kun vandes moderat.

 

Formering: Quamoclit formeres ved frø, der udsås i april.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her