Logo

Rævebønne - Thermpsis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rævebønne - Thermpsis

Rævebønne er en slægt af kraftige stauder med oprette, ugrenede, sjæl­dent svagt grenede stængler og stilke­de, trekoblede blade, der har store akselblade. Blomsterne, der er purpur­farvede eller gule, sidder i en endestil­let eller sidestillet klase. Frugten er en bælg.

 

Vækstkrav: Rævebønne stiller ret sto­re krav til jorden, der ikke må være for leret eller for fugtig. Til gengæld ud­vikler planten sig godt på en løs, let­muldet jord i fuld sol, hvor den som regel er fuldt hårdfør. Den formeres bedst ved frøudsæd om foråret, men kan i visse tilfælde deles og således formeres vegetativt.

 

Pleje: Rævebønne formeres ved frø, som sås straks efter modningen. Den skal helst sås direkte på voksestedet, da den er vanskelig at omplante p.gr. af de stærkt forgrenede rødder.

 

Arter:

Thermopsis caroliniana er den kraftigste art. Den bliver oftest 125-150 cm høj, når den plantes under gode forhold. Stænglerne er oprette, ugrenede med langagtige til ovale bla­de. De gule blomster, der fremkom­mer i juni-juli, sidder i lange, oprette klaser.

 

Thermopsis fabacea bliver kun 60 cm høj og er den mest udbredte art her i landet. Bladene er tredelte og helt dækket af fine silke hår. Blomsterne er lysegule.

 

Thermopsis lanceolata bliver 80-90 cm høj med talrige trinde stængler fra den krybende rodstok. De små blade er smalle og lancetformede. Blomsterne er samlet i gule, oprette klaser, der udgår fra stængelspids eller bladhjør­ner; de fremkommer i juni-juli.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her