Logo

Rosa Mundi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gallica-roser er mindre, spinkle, men særdeles hårdføre buske med mange og små torne. Blomsterne har som regel kraftige farver og remonterer ikke. Sommerblomstrende. Se mere her...

En stribet sport på 'Officinalis' , 'Apotekerrosen' . Halvfyldte blomster med store, gule støvdragere; diameteren er 6-8 cm. Kronbladene er stribede, varierende i lys karminrødt til lyserødt og hvidligrosa. Blomsterne er alle forskellige. Undertiden frem­kommer en gren med ensfarvede, lyst karminrøde blomster som den oprindelige 'Officinalis' . En meget rigtblomstrende og speciel rose ved sommertid.

Væksten er kraftig og opret med næsten tornløse grene og meget mørkegrønt løv.

85 cm høj og 75 cm bred.

Bør plantes på et solrigt sted. En usædvanlig og spændende rose til en lav, klippet hæk. En rigtig gammel rose. Dyrket i 1581. Sandsynligvis endnu ældre.

Skal have smykket den myrdede Ro­samunds grav ved nonneklostret Godstow nær Oxford i England. Hun var kong Henry II's (konge af England fra 1154-1189) elsker­inde - men blev myrdet af dronningen. Dersom dette er rigtigt, er 'Officinalis' endnu ældre end antaget.

Gallica-roser er mindre, spinkle, men særdeles hårdføre buske med mange og små torne. Blomsterne har som regel kraftige farver og remonterer ikke. Sommerblomstrende.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.119 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her